آشنایی با انواع دوربین عکاسی حرفه ای

20 اکتبر 2019 مقالات

با پیشترفت و تحولات سریع و شگفت انگیز تکنولوژی، طیف وسیعی از انواع دوربین عکاسی حرفه ای ایجاد شده است. وجود تنوع در انواع دوربین عکاسی حرفه ای باعث می شود که مخاطبان و عکاسان با حق انتخاب های بیشتر دچار سردرگمی و تردید در انتخاب و خرید دوربین عکاسی مورد نظر خود شوند. برای اینکه بتوانید عکس های خود را در وب سایت های معتبر فروش عکس ، از جمله فروش عکس به شاتر استوک ارائه کنید یا اینکه لذت عکاسی از طبیعت ، عکاسی از محصولات ، عکاسی از پرندگان را تجربه کنید لازم است بدانید که انواع دوربین عکاسی حرفه ای کدام است و کدام نوع برای شما مناسب است. ضمن اینکه می توانید قوانین فروش عکس در شاتر استوک و دلایل مردودی عکس در شاتر استوک را در مقاله های پیشین بخوانید. اکنون همراه ما باشید تا با انواع دوربین های عکاسی حرفه ای آشنا شوید.

تاریخچه دوربین عکاسی

اولین دوربین عکاسی در سال ۱۹۰۰ توسط آقای ایستمن کداک معرفی شد. این دوربین از یک بدنه مقوایی، یک لنز و یک حلقه فیلم تشکیل شده بود. در آن عصر انتخاب دوربین کار دشواری نبود و به راحتی این انتخاب شکل می گرفت. اما امروزه، پس از گذشت بیش از یک قرن، با چنان تنوعی در دوربین های عکاسی مواجهیم که برای انتخاب و خرید یک دوربین با چالش ها و انواع مختلفی روبه رو می شویم و کار را برای علاقه مندان و عکاسان سخت می کند. ضمن اینکه وجود گوشی های موبایل با دوربین های پیشرفته این انتخاب و خرید را دشوار تر می کند. تا جایی که ممکن است پس از خرید دچار تردید یا حتی پشیمانی شویم.

دوربین عکاسی دیجیتال

دوربین های عکاسی دیجیتال در شکل ها و اندازه های مختلف تولید و عرضه می شوند. تنوع در دوربین های عکاسی به اندازه ای است که می توان گفت هیچکدام برتری خاصی نسبت به دیگری ندارد. در واقع نوع استفاده و کاربری که شما برای دوربین در نظر گرفته اید آن را نسبت به سایر دوربین ها متمایز و شاید حتی ارجح تر می کند. اینکه شما با دوربین عکاسی خود قصد دارید عکس های روزانه و معمول بگیرید یا اینکه می خواهید عکس های حرفه ای و با کیفیت بگیرید و به نمایش بگذارید یا بفروشید.

انواع دوربین عکاسی دیجیتال

به طور کلی می توان ۳ گروه اصلی برای دوربین های دیجیتال در نظر گرفت:

  • دوربین های کامپکت
  • دوربین های بدون آینه با لنز قابل تعویض
  • دوربین های DSLR

 

  • دوربین های کامپکت :

دوربین کامپکت

شما می توانید شاهد طیف وسیعی از این نوع دوربین دیجیتالی باشید. دوربین های کامپکت ، دوربین های کوچک جیبیِ ارزان و سبکی هستند که با حداقل تنظیمات از دوربین های پیشرفته با حسگر بزرگ و بدنه ای مقاوم تا دوربین هایی با زوم بالا قابل دسترس هستند. ویژگی مشترک و بارز این گروه، وجود لنز ثابت و غیر قابل تفکیک از دوربین است.

با توجه به پیشرفت در تکنولوژی دوربین در گوشی های موبایل، میل خریداران به تهیه دوربین های کامپکت ساده بسیار کاهش یافته است. تولید کنندگان این گروه از دوربین های نیز این عدم تمایل و کاهش تقاضا را دریافته و تمرکز خود را بر روی تولید دوربین های کامپکت پیشرفته و دوربین های با زوم بالا گذاشته اند.

دوربین هایی با اندازه حسگر ۱ اینچ ، در این گروه تولید می شود. بدیهی است حسگر بزرگ تر موجب بهتر شدن کیفیت عکس می شود و مستلزم وجود بدنه و لنز بزرگتر می باشد. بنابر این معمولاً نمی توانیم دوربینی با زوم بالا و حسگر بزرگ را به صورت یکجا در دوربین های کامپکت داشته باشیم؛ اما شاید بتوان امیدوار بود که در آینده نزدیک این دست دوربین ها نیز در گروه دوربین های کامپکت پیشرفته عرضه شود.

لازم به ذکر است تنها دلیل دسته بندی دوربین های سوپرزوم در گروه کامپکت، وجود لنز غیرقابل تعویض و ثابت آن است. دوربین های سوپر زوم گزینه مناسبی برای طبیعت گردی ، پرنده نگری و عکس برداری از آسمان است. در بین دوربین های کامپکت، دوربین های زوم مسافرتی نیز وجود دارد که در بین خریدارن تازه کار محبوبیت ویژه ای دارد.

یکی دیگر از دوربین های محبوب این گروه، دوربین های ضدآب هستند که علی رغم نداشتن کیفیت بالای عکس برداری و زوم اندک، برای علاقه مندان به سفرهای دریایی و شناگران مبتدی انتخاب شایسته ای است.

  • دوربین های بدون آینه با لنز قابل تعویض

دوربین بدون آینه

این گروه از دوربین ها با ابعاد نسبتاً کوچک و با کیفیت بسیار خوب وجود دارند. دوربین های فاقد آینه برعکس دوربین های DSLR ، بدون منظره یاب اپتیکال هستند و تصویر مورد نظر را همیشه در مانیتور و در حالت Live View می توان مشاهده کرد. به دلیل نداشتن آینه در این گروه از دوربین ها، حسگر اصلی دوربین علاوه بر ثبت تثویر در فوکوس، برای نورسنجی نیز استفاده می شود و باتوجه به مگاپیکسل بالایی که دارد، تعداد نقاط فوکوس در این دوربین ها خیلی بیشتر از دوربین های DSLR است. اغلب شرکت های معروف و معتبر تولید دوربین همچون سونی، کانن ، نیکون ، پاناسونیک ، فوجی و الیمپوس طیف وسیعی از دوربین های بدون آینه را تولید و به بازار عرضه می کنند.

در بین دوربین های بدون آینه، دوربین هایی که قابلیت تعویض لنز را دارند، قیمت بالاتری نسبت به دوربین هایی با لنز ثابت دارند.

باید توجه داشت که لنز دوربین های بدون آینه که قابلیت تعویض دارند، با دروبین های DSLR یکسان نیست و تفاوت دارد. بنابراین باید دقت داشت که در هنگام خریداری لنز مخصوص دوربین های بدون آینه را خریداری نمایید. اگرچه مبدل هایی برای سازگاری لنزهای عادی با دوربین های بدون آینه ارائه شده است اما قیمت پایینی ندارد و مقرون به صرفه نیست.

  • دوربین های DSLR

دوربین های DSLR همان دوربین هایی است که در بین مردم به دوربین حرفه ای شناخته می شود. این دوربین ها را در دستان خبرنگاران، عکاسان آتلیه ، عکاسان ورزشی زیاد دیده اید. این گروه از دوربین ها نیز مانند سایر گروه های برای افراد مبتدی ، نیمه حرفه ای و حرفه ای دوربین برای عرضه دارد. نکته ای که بدیهی است آن است که یک دوربین DSLR مبتدی به دلیل اندازه حس گر بزرگتری ، که طبعاً به کیفیت بهتر عکس می انجامد، از یک دوربین کامپکت تصاویر با کیفیت تری ارائه می کند.

امتیازاتی که دوربین های DSLR  یا دوربین های حرفه ای دارند :

  • وجود منظره یاب اپتیکی
  • باتری با دوام بالاتر
  • سرعت بالای اتوفوکوس متحرک

نقاط ضعف دوربین های حرفه ای :

  • اندازه بزرگ
  • وزن بالا
  • عدم امکان استفاده از منظره یاب در هنگام فیلم برداری

دوربین مناسب شما کدام نوع است ؟

در اینجا پیشنهاداتی برای کمک به انتخاب شما در هنگام خرید دوربین ارائه می کنیم :

اگر قصد عکاسی از سفر ، طبیعت ، خانواده به صورت تفریحی، نه حرفه ای را دارید دوربین های زوم مسافرتی را پیشنهاد می کنیم.

اگر اهل طبیعت گردی و پرنده نگری هستید و معمولاً عکاسی خود را از راه دور انجام می دهید دوربین های سوپر زوم گزینه مناسبی برای شما خواهد بود.

چنانچه عکاسی را به صورت آماتور و با دوربین های کوچک می خواهید انجام دهید، دوربین های کامپکت پیشرفته را انتخاب کنید.

برای عکاسی های خیابانی ، مد و فشن ، عکاسی هنری از دوربین های بدون آینه استفاده کنید.

چنانچه عکاسی را به صورت حرفه ای انجام می دهید و عکاس خبری ، ورزشی یا آتلیه هستید، طبیعتاً بهترین انتخاب برای شما دوربین های حرفه ای یا DSLR است.

همانطور که در این مقاله نیز مطالعه نمودید، انتخاب دوربین عکاسی بستگی زیادی به نوع عکاسی و استفاده شما دارد. ممکن است شما هزینه زیادی صرف کنید و دوربین حرفه ای و سنگینی خریداری نمایید در صورتی که تنها قصد عکاسی روزانه و تفریحی دارید، در این صورت انتخاب شما مناسب نبوده و ممکن است پس از مدتی از خرید خود پشیمان شوید. شما می توانید با توجه به نیاز و انتظار خود از دوربین عکاسی، بهترین را انتخاب نمایید و مدت ها از انتخاب خود رضایت کافی را داشته باشید. انواع دوربین عکاسی حرفه ای ، طیف گسترده ای دارد که لزوماً تمامی آن ها گزینه مناسب و ایده آلی نیستند.

اشتراک گذاری

پیام شما

ایده ها و نظرات خود را مطرح کنید
دستیار ترجمه