اصطلاحات گرافیکی : معرفی اصطلاحات کاربردی در گرافیک

5 سپتامبر 2019 مقالات

ممکن است به شکل های مختلف با اصطلاحات گرافیک رو به رو شده باشید. یا اصطلاح گرافیکی خاصی شنیده باشید. با توجه به اینکه تعداد اصطلاحات گرافیکی کم نیستند و بنا به موقعیت ها و پروژه های مختلف به تعداد آن افزوده شود. در این مطلب قصد داریم به برخی از اصطلاحات گرافیکیِ که ممکن است بیشتر شنیده باشید اشاره کنیم. پس با ما همراه باشید.

اصطلاحات گرافیکی :

پیکسل (Pixel) :

معرفی خود را با کوچکترین واحد تصویر آغاز می کنیم. پیکسل، کوچک ترین واحد تشکیل دهنده تصاویر در نرم افزار های تصویری است. در واقع وقتی می گوییم تصویری دارای DPI 300 است، منظور آن است که تعداد ۳۰۰ پیکسل در یک خط افقی در تصویر وجود دارد. تعداد پیکسل های تصویر با کیفیت عکس رابطه مستقیم دارد. هرچه تعداد پیکسل بیشتر باشد، تصویر از کیفیت بهتری برخوردار است.

پوینت (Point) :

به اندازه قلم، پوینت گفته می شود. هر پوینت ۰/۳۷۶ میلی متر است. در واقع قلم پوینت ۱۰، اندازه ای برابر ۳/۷۶ میلی متر دارد.

تراکت (Tract) :

تراکت در لغت به معنی مقاله است. اما در گرافیک به برگه های کوچکی گفته می شود که تقریباً اندازه A5 هستند و اطلاعات نوشتاری، تصویری لازم بر روی آن درج شده است و به مخاطب ارائه می شود.

تیزر (Tiser) :

به آگهی هایی که از تلویزیون پخش می شود، تیزر می گویند. این واژه از کلمه Advertiser گرفته شده است.

تایپوگرافی (Typography) :

در لغت به معنی طراحی حروف و ابداع فونت های جدید است. در گرافیک از این اصطلاح برای بزرگ نمایی و تأکید وجوه تصویری نوشتار در راستای افزایش جذابیت و انتقال مفهوم از طریق تأثیرگذاری بصری بر مخاطب است.

روتوش (Retouch) :

به اصلاح و ترمیم بخش هایی از تصویر، روتوش می گویند. برای مثال برای یک دست شدن رنگ، یا از بین بردن یک خال یا لکه از روی چهره از تکنیک روتوش استفاده می شود.

سواد بصری :

به میزان درک افراد از محرکات تصویری در هر جامعه آماری گفته می شود.

فونت :

شکل هر نوع قلم نوشتاری را فونت می گویند.

رزولوشن (Resolution) :

دقت تصاویر دیجیتالی در نرم افزارهای تصویری را رزولوشن می نامند. که بر اساس نسبت پیکسل به اینچ تعریف می شود.

کاتالوگ (Catalog) :

معنای لغوی آن به معنی فهرست است. در کاتالوگ اطلاعات به صورت فهرست وار و مختصر در اختیار مخاطب قرار می گیرد. کاتالوگ معمولاً در ارتباط با معرفی کالا ها مورد استفاده قرار می گیرد.

بیلبورد (Billboard) :

تابلو هایی در اندازه وسیع که جهت تبلیغات در موضوعات متفاوت و مورد نظر در میادین، بزرگراه ها و … نصب می شود. بیلبورد ها را در سطح شهر به وضوح می توان دید. ساختار بیلبوردها به صورت صفحه ای افقی است که اصولا بر روی پایه های مخصوص نصب می شوند و قابلیت نورپردازی دارند.

لیتوگرافی (Lithography) :

در واقع به معنی چاپ سنگی است. در صورتی که در گرافیک به عنوان روند تهیه فیلم، زینک یا قالب از روی طرح یا فایل مورد نظر شناخته می شود.

ماکت (Maquette) :

ساخت و اجرای شیء و در کل پروژه مورد نظر در قالب حجمی اجرا می شود. ماکت می تواند در ابعاد کوچک تر یا مساوی اندازه اصلی ارائه شود. همچنین ماکت ها می توانند دو بعدی یا سه بعدی طراحی شوند.

فوتو گلاسی (Photo Glassy) :

نوعی کاغذ ویژه که ژلاتین خاصی در آن به کار رفته است. این کاغذ برای افزایش کیفیت چاپ در چاپگرهای رومیزی استفاده می شود.

برجسته کاری (Emboss) :

طرحی که بدون استفاده از مرکب یا زرورق بر روی زمینه ای کوبیده می شود تا ایجاد برجستگی نماید.

هنگر یا دنگلر (Hanger or Dangler) :

ابزاری که در فروشگاه ها در راستای اطلاع رسانی به افراد از سقف آویزان است را دنگلر یا هنگر می نامند.

وابلر (Wabbler) :

ابزاری که به طبقات یا سقف فروشگاه متصل است و با جریان هوا و یا عبور افراد حرکت می کند و نظر خریداران را جلب می نماید.

 

در اینجا با تعدادی از رایجترین اصطلاحات گرافیکی آشنا شدیم. اصطلاحات گرافیکی بسیاری وجود دارد که با توجه به کاربردی بودن آن ها، موارد فوق انتخاب و معرفی شد. این اصطلاحات در زمینه های مختلف گرافیکی به کار برده می شود.

اشتراک گذاری

پیام شما

ایده ها و نظرات خود را مطرح کنید
دستیار ترجمه