در مقاله های گذشته در مورد صحافی چیست نوشتیم. انواع صحافی برای کتاب، کاتالوگ، پایان نامه و … مختلف است. نوع صحافی را می توان از طریق پارامترهایی که برایمان اولویت دارد مشخص کنیم. برای اینکه صحافی زیبایی داشته باشیم بهتر است نکاتی راجع به اصول طراحی جلد کتاب و طراحی جلد مجله بدانیم. همین طور می توانید برای انتخاب فونت مورد نظر خود برای نوشته های روی جلد و محتوای داخل کتاب به سایت عکسها سر بزنید. در این مقاله قصد داریم به معرفی انواع صحافی بپردازیم.
انواع صحافی کتاب و بسته بندی
صحافی محصولات چاپی مثل کاتالوگ، بروشور، کتاب و … به چندین روش صورت می گیرد. عمده ترین این روش ها صحافی چسب گرم ، صحافی چسب و دوخت ، صحافی جلد سخت ، صحافی پانچ و فنر ، صحافی مفتول لوپ و صحافی مفتول تخت می باشد.
هر کدام از صحافی ها نقاط ضعف و قوتی دارند و البته نوع صحافی باید با کاربرد و نوع محصول چاپی متناسب باشد. در ادامه به طور جامع با برخی از مهمترین و رایج ترین انواع صحافی آشنا می شوید:
صحافی چسب گرم
در صحافی چسب گرم از نوعی چسب جامد به نام پلی وینیل استات استفاده می شود. به این صورت که با حرارت دیدن در محفظه مخصوص به شکل جامد در می آید. صحافی چسب گرم به دلیل خشک شدن سریع چسب یکی از معمول ترین انتخاب هاست.
مزایای صحافی چسب گرم:
- امکان کم و زیاد کردن اوراق را بعد از صحافی به ما می دهد.
- همه جلدها در صحافی را می توان زرکوب و طلاکوب کرد.
- سهولت در دسته بندی اسناد و گزارشات صحافی شده
- ظاهر زیبا و شکیل
- استحکام اوراق صحافی شده
- ماندگاری و دوام طولانی
صحافی کامل
در این روش کاغذها دسته دسته و سپس تا می شوند. سپس آن ها را روی هم قرار می دهند و در محل اتصالشان مقدار کمی چسب می ریزند و جلد را می چسبانند. از این روش برای صحافی سالنامه ها ، مجلات قطور ، کتاب های با جلد کاغذی ، کاتالوگ های بزرگ و … استفاده می شود.
درواقع صحافی کامل یکی از رایج ترین روش های صحافی است که باعث استحکام محصولات چاپی می شود.
صحافی سیمی (فنری)
در این نوع صحافی حلقه های سیمی را از سوراخ های پانچ شده عبور می دهند. مزیت این نوع صحافی آن است که امکان باز شدن کامل محصول چاپی را فراهم می کند. برای اینکه محصول چاپی با صحافی فنری شکیل تر و زیباتر باشد می توان صحافی را به گونه ای انجام داد که فنرها از بیرون دیده نشوند. برای گزارشات، دستورالعمل های حرفه ای، کتاب های آشپزی ، اطلس ها ، کتاب های راهنمای سفر و … معمولاً از این نوع صحافی استفاده می شود.
نکته ای که در انتخاب صحافی فنری یا سیمی باید در نظر داشته باشید آن است که این نوع صحافی برای محصولات چاپی با قطر حداکثر ۵ سانتی متر مناسب است و اگر قطر محصول چاپی از ۵ سانتی متر بیشتر است، این روش پیشنهاد نمی شود.
شانه پلاستیکی
صحافی با شانه پلاستیکی یکی دیگر از رایج ترین و مقرون به صرفه ترین روش های صحافی است زیرا سادگی و در دسترس بودن آن در طی سال های طولانی ثابت شده است. محصولات چاپی که با این روش صحافی شده اند به طور کامل باز می شوند و این امتیازی است که موقع کپی گرفتی یا زمانی که قصد اضافه کردن یا کم کردن بخشی از محتوا به آن یا از آن به خوبی قابل مشاهده است.
نکته ای که لازم است بدانید این است که اگر از محصول چاپی با صحافی شانه پلاستیکی برای مدت طولانی استفاده کنید ممکن است دوام بالایی نداشته باشد و دندانه های پلاستیکی آن بشکند.
پیام شما
ایده ها و نظرات خود را مطرح کنید