بروشور چیست

12 سپتامبر 2019 مقالات

بروشور چیست ؟ در اماکن مختلف مثل نمایشگاه ها، فروشگاه ها و … بروشور های متفاوتی را مشاهده کرده اید. اما تا چه اندازه می دانید معنی بروشور چیست . بسیاری از طراحان و افرادی که در زمینه های مختلف شغلی و تبلیغاتی فعالیت دارند به درستی با مفهوم بروشور چیست و ویژگی های بروشور خوب کدام است ، آشنایی دارند. قبلا در مورد اصول طراحی بروشور نوشته ایم. در این مقاله قصد داریم به زبانی ساده در مورد ” بروشور چیست ” و ” ویژگی های یک بروشور خوب ” با شما سخن بگوییم.

بروشور چیست

امروزه اغلب شرکت های بزرگ و کوچک و به طور کلی تمام صاحبان کسب و کار برای برقراری ارتباط مؤثر با مشتریان خود و افزایش مشتری از راهکار ها و ابزار تبلیغاتی مختلفی استفاده می کنند. یکی از ابزار های تأثیرگذار و معتبر، در عرصه تبلیغات، برای جلب و ارتباط مؤثر با مشتری ، بروشور است.

بروشور معمولا به منظور اطلاع رسانی در زمینه های مختلف توریستی، تبلیغ محصولات، توصیه های بهداشتی و… به کار می رود. یا اینکه برای معرفی کالا یا خدمات شرکتی مورد استفاده قرار می گیرد، حتی در همایش ها و سمینار های علمی نیز از بروشور استفاده می شود. از این رو ممکن است آن را با نام های دفترک یا کالانما نیز شنیده باشید. پس می توان گفت بروشور کتابچه ای چند صفحه ای (غالباً به صورت سندی کاغذی) است که به منظور ارائه اطلاعات یا تشویق افراد برای خرید محصول یا خدمات یک شرکت طراحی می شود. در واقع از آن به عنوان ابزاری ملموس و معتبر برای تبلیغات یاد می شود.

با توجه به تمامی مطالبی که گفته شد یادآور می شویم که در بروشور، بیشتر، هدف فروش است.

ویژگی های بروشور خوب :

بروشور می تواند ۴هدف اصلی را دنبال کند:

  1. اطلاعات : معمولاً بروشور را برای دادن اطلاعات موضوعی درباره شرکت، به مشتریان به کار می برند. این اطلاعات ممکن است در مورد محصولات و یا خدماتی است که آن شرکت در اختیار مشتریان قرار می دهد.
  2. تبلیغات : یک بروشور ابزار تبلیغاتی قدرتمندی برای شرکت محسوب می شود. به گونه ای که اجازه می دهد تبلیغات در مورد یک یا چند محصول یا خدمت صورت گیرد.
  3. شناسایی : بروشور سبب آشنایی خودکار مشتریان با شرکت، محصولات و خدمات شما می شود. همچنین در  افزایش شأن و اعتبار کسب و کار شما نقش به سزایی دارد.
  4. آموزش : بروشور می تواند در زمینه موضوعات مختلف، روش استفاده، بهره برداری و کاربرد صحیح یک کالا یا موضوع خاص را مخاطب منتقل نماید.

مزایای یک بروشور

در واقع از مزایای یک بروشور تأثیر گذار می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مطالب مفیدی را فضای اندکی به مخاطب آموزش دهد.
  • شناخت و باور خوبی نسبت به شرکت در اختیار مخاطب بگذارد و سازنده اعتبار کسب و کار شما باشد.
  • موجب بهبود بازار فروش یک محصول گردد.
  • مشوق مصرف کنندگان برای انجام رفتار خاصی باشد.
  • قابلیت توزیع آن آسان باشد به گونه ای که در مکان های مختلف مثل نمایشگاه ها و فروشگاه ها بتوان به راحتی آن را توزیع کرد.
  • در مقایسه با برخی دیگر از ابزار تبلیغاتی و بازاریابی، بروشور می تواندطرحی کم هزینه و سودآور باشد. ضمن اینکه شما می توانید با توجه به بودجه خود از طراحی، تولید و تیراژ مناسب تری برخوردار شوید.

نکته قابل تأمل آن است که همانطور که یک بروشور می تواند با رعایت نکات بیان شده موجب افزایش اعتبار و فروش محصول یا خدمات شرکت شما شود؛ با عدم رعایت آن می تواند به تخریب و بدنامی شرکت شما منجر شود. بنابراین باید توجه داشت یک بروشور مؤثر مجموعه ای از ویژگی های بالا را داراست. ممکن است در موارد مختلف، بسته به نوع تبلیغات و کاربری که برای بروشور در نظر گرفته شده است، اهمیت یکی از ویژگی ها پررنگ تر شود؛ اما این امر نباید موجب نادیده گرفتن دیگر ویژگی ها گردد.

یکی از مهم ترین و اساسی ترین نکات برای داشتن یک بروشور خوب، استفاده از عکس های مناسب و با کیفیت است. وبسایت عکس ها با بیش از هزاران عکس با موضوعات مختلف، می تواند کمک مؤثری در این زمینه باشد.

انواع بروشور از دید طراح

شایع ترین نوع بروشور، بروشور های دو لت یا سه لت است. در ادامه به معرفی کامل تر ۴ نوع از انواع بروشورهای طراحی و چاپ می پردازیم.

بروشورهای لتی

بروشور آکاردئونی

این نوع بروشور به صورت چند صفحه ای است. این صفحات پس از تا زدن تبدیل به لت می شوند. بروشور های لتی به صورت تا های روی هم است که این تا (لت) ها می توانند به صورت زیگزاگ و ساده باشند. به دلیل نوع لت هایی که دارد به بروشور های آکاردئونی نیز شهرت دارند. اندازه این بروشور ها معمولاً به صورت A4 می باشد.

بروشورهای لتی در یک صفحه A4 و عموماً در سه قسمت مساوی و با طراحی مخصوص به هر صفحه تهیه می شوند. یک صفحه به عنوان صفحه اصلی در نظر گرفته می شود، که معمولا صفحه اول بروشور است. غالباً در این صفحه نام و لوگوی شرکت درج می شود. صفحه آخر بروشور نیز به اطلاعات تماس و آدرس اختصاص داده می شود. در این بین صفحات دیگر به موضوعات دیگر اعم از معرفی محصولات مختلف، تاریخچه شرکت، محصولات محبوب و … می پردازد. نکته حائز اهمیت در طراحی این نوع بروشور نوع خط تای آن است.

بروشورهای فرمی

بروشور فرمی

این نوع بروشور به صورت کتابچه ای هستند و برای صحافی آن ما را ملزم به استفاده از چسب گرم یا منگنه می کنند. بروشورهای فرمی در مقایسه با بروشورهای لتی از صفحات بیشتری برخوردار می باشند. مزیتی که این نوع بروشور دارد این است که به دلیل تعداد صفحات بیشتری که دارد امکان استفاده از عکس ها و متن بیشتر را به طراح می دهد. از این رو می توان اطلاعات کامل تر و با جزئیات بیشتری نسبت به محصول یا خدمات در آن درج نمود.

بروشورهای اسلیپ کیسبروشور اسلیپ کیس

بروشور های اسلیپ کیس به دلیل نوع پوشه ای که دارد به نام فولدر نیز می شناسند. این فولدر، کاربرد پوشه ای دارد و برای گذاشتن ورقه هایی که از هم جدا هستند، مورد استفاده قرار می گیرد. کاغذی که برای چاپ این بروشورها به کار می رود کاغذهای گلاسه یا ایندلبرد ۲۵۰ تا ۳۰۰ گرمی است که در مقایسه با دیگر کاغذها مقاومت و ماندگاری بالاتری دارد. همچنین برای افزایش مقاومت جلد این بروشور لایه ای از سلفون نیز استفاده می شود.

بروشورهای پامفلت یا لیفلتبروشور پامفلت یا لیفلت

برای تولید بروشورهای پامفلت یا لیفلت از کاغذهایی با گراماژ پایین استفاده می کنند. این نوع بروشور بیشترین کاربری را در دفترچه های راهنمای کالا دارند. از این رو برای تهیه آن ها از کاغذهای تحریر برابر یا کمتر از ۸۰ گرم استفاده می شود. اگر به بروشور هایی که در جعبه های دارو وجود دارد، دقت کرده باشید؛ باید بگوییم که این دست از بروشور ها که اغلب به صورت تک رنگ و مشکی به کار می رود و جنبه آموزش دارد نیز از نوع بروشورهای لیفلت می باشد.

همانطور که به نظر می رسد بروشور های پامفلت یا لیفبت به هیچ وجه جنبه تبلیغات ندارد و صرفا در جهت انتقال اطلاعات و آموزش به کار می رود.

چرا غالباً از کاغذهایی با ابعاد A4 و A5 برای بروشور استفاده می شود؟

ممکن است اینکه بیشتر بروشورها در ابعاد کاغذهای A4 و A5 تهیه و توزیع می شود، برایتان این سوال را ایجاد کرده باشد که “چرا در ایران غالباً از کاغذهایی با ابعاد A4 و A5 برای بروشور استفاده می شود؟” دلیل آن چیزی جز مرقوم به صرفه بودن آن نیست. زمانی که از کاغذهایی با این اندازه استفاده می شود، دور ریز کاغذ به هنگام برش بروشور به حداقل و حتی گاهی اوقات به صفر می رسد. بدیهی است که این صرفه اقتصادی به هنگام چاپ در تیراژ انبوه، بسیار چشمگیر است.

چنان چه در هزینه و اندازه کاغذ محدودیتی وجود نداشته باشد، دست طراح، در طراحی بروشور خلاقانه باز است. در این صورت طراح امکان مانور بیشتری بر روی بروشور های بی قاعده و خلاقانه ای با قالب ها، ابعاد، اشکال و … متفاوت دارد که می تواند منجر به برندینگ کسب و کار شما گردد. در مقاله های آتی به ارائه نکاتی در مورد بروشورهای خلاقانه و همچنین بررسی چند بروشور خلاقانه خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

 

اشتراک گذاری

پیام شما

ایده ها و نظرات خود را مطرح کنید
دستیار ترجمه